Southwest High School Natatorium

Location
Minneapolis
Year
2005
Program
Educational
Status
Completed

Complete remodel of the regional competition pool and locker rooms at Southwest High School in Minneapolis. The greatest challenge was to find a way to separate and mechanically isolate the competitors and spectators to keep the scantily clad wet former warm while providing a comfortable environment for the latter. We accomplished this by introducing a new mezzanine, taking advantage of the existing vertical circulation of the two story high school building.

2

The mezzanine is cantilevered off of four massive custom concrete brackets, and fronted with a mullion-less glass railing to provide exceptionally unencumbered viewing of the meets from the raked seating above. We also provided new lighting and an undulating acoustical ceiling that pays homage to the motion of water, and follows the swimming lanes to provide a visual guide for backstroke events. Minneapolis, MN 2012